Help! Mijn kind is alles vergeten in de vakantie!

Dat kan! Daar hoef je niet van te schrikken. Het is heel gewoon dat veel van de geleerde stof even wegzakt in de vakantie. Het is niet vergeten. Het is als het ware even verder weggestopt in de la. Zodra je kind weer naar school gaat, is het zo weer opgepakt. Ik heb jarenlang als remedial teacher gewerkt. Ik wachtte meestal minimaal een week om kinderen te testen. Deze test deed ik om een nulmeting te kunnen maken. Meestal deden we de testen VOOR de zomerstop.

Is het wegzakken te voorkomen? Ja het is zeker te voorkomen. Daar hoef je ook niet veel tijd in te steken. Al doe je iedere dag iets met je kind. Met name het lezen en de tafels en of op- of aftrek sommetjes oefenen is een hele goede oefening. Nee, het moet geen verkorte schooldag worden. En het moet vooral leuk zijn. Voor het oefenen van het rekenen; tafels/ optellen en aftrekken, raad ik aan om dit vooral met de computer te doen. Er zijn heel veel programma’s op de markt om dit te oefenen. Voor het lezen raad ik aan om er iets gezelligs van te maken, maar dan wel op een vast tijdstip. En……….niet te lang.

Als je vragen hebt over dit blog. Of als je wilt dat ik met jouw kind aan de slag ga. Neem dan contact op.

CONTACT

Terug naar overzicht