Heeft jouw zoon of dochter moeite
met spelling?

MAAK EEN AFSPRAAK

Slim methode

Heeft jouw kind ook zo'n moeite met de lange- en de korte klankenregel? Vind je het lastig om het uit te leggen? Dan heb ik hier gratis uitlegvideo's, die je kunt laten zien.

KLIK DAN HIER

Je kind heeft moeite met spelling

Heeft je kind spellingproblemen? Zoek je een oplossing voor zijn of haar taalachterstand? De volgende stappen kunnen we samen doorlopen om ervoor te zorgen dat je kind weer met plezier leert én betere resultaten behaalt op school.

Als je in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Amstelveen of Heemstede woont, ben je welkom in mijn praktijk. Woon je verder weg? Dan kunnen we ook online aan de slag.

Kinderen zijn vaak slimmer dan ze denken. Daarom werk ik met de SLIM-methode.

Stap 1: Selecteren van de aanpak

We beginnen met een vrijblijvend intakegesprek om te kunnen selecteren welke aanpak het beste bij jouw kind past. Dit gesprek voeren we zonder je zoon of dochter. Je neemt, indien mogelijk, alle schoolresultaten mee die je hebt. We bespreken de spellingsproblemen.

Tijdens een tweede gesprek kom je met je zoon of dochter kennismaken. Dit is een kort en luchtig bezoek van maximaal 30 minuten. Mijn volledige aandacht gaat naar je kind. We vertellen hem of haar wat we gaan doen aan de leerproblemen. Dit bezoek is nog steeds vrijblijvend. Als het klikt, gaan we samen verder om een lesplan op te stellen.

Slim methode
Slim methode

Stap 2: Lesplan opstellen

Elk kind is uniek, daarom wordt elk lesplan op maat gemaakt. Eerst ga ik op zoek naar de oorzaak van het vastlopen op het gebied van spellen. Tijdens het onderzoek bekijk ik hoe ver je kind is op het gebied van letterkennis en het schrijven van woorden en zinnen. Dit doe ik door een toets die ongeveer 1 uur duurt af te nemen. Ook onderzoek ik in hoeverre je kind zich bewust is van wat goed kunnen schrijven hem of haar kan opleveren. Veel kinderen hebben nog geen idee waarom ze moeten leren schrijven op school.

Stap 3: Implementeren van het plan

We kunnen van start! De lessen beginnen zodra het lesplan vastgesteld is. Elke les duurt 30 minuten en in dat half uur krijgen we heel wat gedaan. De technieken en methoden die worden gebruikt kunnen zowel op locatie of onlineworden uitgevoerd. Kinderen krijgen een echte gratis proefles zodat ze aan het systeem kunnen wennen.

Op de toetslessen na ben je als ouder altijd welkom tijdens de les. Dit is absoluut niet verplicht maar de meeste ouders vinden het fijn om tenminste een keer bij een les aanwezig te zijn. Het kan het leerprocesproces versnellen en je kunt zo thuis mijn strategie voortzetten bij het oefenen.

Slim methode
Slim methode

Stap 4: Meten van de vorderingen

Het is belangrijk om regelmatig de vorderingen te checken. Ik probeer aan het einde van de les kort feedback te geven. Iedere 4 weken, of wanneer nodig, voeren we een kort (vaak telefonisch) voortgangsgesprek. Dit gesprek is vooral bedoeld om te kijken hoe het gaat op school en met de begeleiding thuis. Zo kunnen we alles wat de voortuitgang van je kind in de weg zit direct oplossen. Het is altijd mogelijk om tussentijds even contact op te nemen.

Meten is weten! Na 12 weken neem ik weer een onderzoek af. Zo leggen we de behaalde resultaten vast en vergelijken we dat met de beginsituatie. Zo zien we in hoeverre de gestelde doelen met betrekking tot de spellingproblemen gehaald zijn. Daarnaast kijken we of voortgaan met de lessen nog nodig is.

VAKANTIES

Als ik niet op vakantie ben, gaan de lessen ook in de vakanties door. In de zomervakantie betekent dat dat er meestal 3 van de 6 weken lessen zijn die verschuiven van de middag naar de ochtend. Tegen de tijd dat alle vriendjes en vriendinnetjes wakker zijn en klaar staan om buiten te spelen, is je kind klaar met de bijles. Uit ervaring blijkt dat dit meestal de meest effectieve lessen zijn. Mocht er in jouw traject een vakantie vallen, dan overleggen we samen of het kind ook in de vakantie komt. Dit is uiteraard niet verplicht.

Wil je dat ik jouw kind help met zijn of haar leerproblemen bij spelling?

En woon je in Hoofddorp, Heemstede, Amstelveel of Nieuw Vennep? Meld je dan vandaag nog aan voor het vrijblijvende kennismakingsaanbod. Woon je verder weg? Dan kunnen we ook online aan de slag.

MAAK EEN AFSPRAAK

RECENSIE

Mijn zoon komt nu al een tijdje bij Melanie en nog steeds gaat hij huppelend naar binnen en komt met een glimlach terug. Zo gek is dat niet, want Melanie heeft een systeem ontwikkeld dat echt vruchten afwerpt. Wat school niet lukt, lukt haar wel! Mijn zoon is in 3 maanden bij Melanie 10 schoolmaanden vooruitgegaan op spelling. Nou, dat is mijn investering dubbel en dwars waard. Het gaat om de toekomst van mijn zoon!

AXEL, GROEP 5, 9 JANUARI 2018

INTERESSANT VOOR JOU

10 dingen die je als ouder beter niet kan doen bij het geven van bijles aan je kind!

Ik werk nu al geruime tijd als zelfstandig Remedial Teacher/ Dyslexie specialist. Kinderen komen bij mij vanuit Hoofddorp, Amstelveen en Nieuw-Vennep.

LEES VERDER

Leesproblemen, Spellingproblemen en Dyslexie

Wanneer spreken we van leesproblemen en wanneer van dyslexie? Dyslexie zegt vooral iets over de ernst en de hardnekkigheid van het leesproblemen en spellingproblemen.

LEES VERDER

Wanneer is het de beste tijd om met bijles te beginnen?

Het is belangrijk om direct te starten. Het is zeker NIET wijs om dan te wachten tot de eerste Cito-uitslagen. Hoe langer je wacht hoe groter de achterstand kan oplopen.

LEES VERDER