Met oliebollen zorg ik dat kinderen geen oliebollen blijven!

Zoals elk jaar maak ik oliebollen voor oud en nieuw. Dat is zo’n beetje een traditie geworden. Ik doe dit al vanaf mijn kinderjaren. Op faceboek zag ik een bekende van mijn kerkgemeenschap de Meerkerk in Hoofddorp. Zij zocht oliebollen voor een familiereceptie. Zij zocht oliebollen die gemaakt werden voor een goed doel.

Nu ben ik sinds vier jaar schooladviseur van een school op Lombok Indonesië. Samen met mijn vriendin en collega Martina Natratilova zorg ik er voor dat de school wordt gefaciliteerd qua kennis en materiaal. Zo zijn we gestart met het aanschaffen van de beste schoolboeken die we konden vinden. Dat is nog niet zo makkelijk. In Nederland vraag je een zichtzending aan. Dat bestaat daar niet. Een voor een moeten we alle methodes af gaan. Eenmaal gekocht kun je het niet meer terug brengen. Uiteindelijk hebben we wel een keer boeken terug moeten brengen toen we boeken wilden aanvullen. Het kostte heel veel moeite. Maar toen ik uitlegde dat het voor Peduli Anak was, waar straatkinderen naar school gaan, gingen ze toch overstag. Een leerkracht had de tel opdracht niet begrepen en had verkeerde aantallen doorgegeven. Het is ons doel om leerkrachten zelf verantwoordelijk te maken voor hun eigen school en onderwijs. Zo hebben we een keer twee exemplaren van verschillende methodes gekocht om te vergelijken aan de hand van vijf criteria. Ze deden dit erg goed. De volgende keer nemen we ze mee naar de boekhandel en gaan ze zelf aan de slag in de schoolboekhandel.

Als oliebollen expert zag ik direct een geweldige oplossing voor de vraag van Sandra. Ik beloofde 55 oliebollen voor haar en haar familie te maken. Zij zou een bedrag naar keuze storten op de rekening van Peduli Anak. Ik heb haar verteld dat een schoolboek 3 euro kost.

Ik heb direct naar Martina gemaild dat ze met dat geld de schoolboeken moest gaan kopen waar wij geen geld meer voor hadden.

Afgelopen zomervakantie kwamen Martina en ik geld tekort voor schoolboeken. Ieder jaar vullen wij schoolmethodes aan, omdat het aantal leerlingen groeit.

Wij hebben niet alleen schoolkinderen vanuit het project, maar ook kinderen vanuit de Desa. Inmiddels zijn we de beste school van de Desa, het dorp Desa Lanco. Martina en ik mogen dit op onze conto schrijven. Wij hebben direct in de kinderen geloofd. Toen ik voor het eerst de school bezocht wilde geen enkel kind in de klas zitten. Ik was er van overtuigd dat als ik de school en de leerkrachten zou faciliteren met goed schoolmateriaal en de juiste kennis dat dit zou veranderen. Het veranderde BINNEN TWEE DAGEN. Kinderen rukten de nieuwe schoolboeken uit onze handen. Ze snakten naar kennis. Ik heb er op gestaan dat ze de allerbeste schoolboeken kregen die we konden vinden. En er zijn veel goede schoolboeken. We hebben zelfs een hele goede leermethode aangeschaft voor computerles. Prachtig kleurrijke boeken. De kinderen krijgen in de middag computerles. De kinderen leren van alles van powerpoint tot fotoshoppen.

Dat het werkt bewijst ons sponsor kind Sharifa. Zij zit op de middelbare school op het niveau dat vergelijkbaar is met VWO. Zij wil accountant worden. Toen ze een cadeautje mocht uitzoeken vroeg ze boeken over accountancy. Ze wil naar de universiteit. Wij hebben gezegd dat we haar steunen zolang ze haar best doet en haar leven wijdt aan haar studie. Dat is ze van plan. Wij danken Sandra Dekker en haar familie voor de steun aan Peduli Anak! En hopen dat de oliebollen lekker hebben gesmaakt.

Als je vragen hebt over dit blog. Of als je wilt dat ik met jouw kind aan de slag ga. Neem dan contact op.

CONTACT

Terug naar overzicht