Wat zijn de kenmerken van een goede Leerproblemenspecialist/ Remedial Teacher?

Door de grote achterstanden schieten de bijlesinstituten als paddestoelen uit de grond. Daarom heb ik zes kenmerken van goede leerproblemenspecialisten voor jou op een rijtje gezet.

1. Een goede Remedial Teacher stelt vragen en komt met een passend aanbod

Als ouders bij mij komen stel ik vragen naar de achtergrond van de leerling en uiteraard naar de wensen van de ouders.Echter, hij of zij zal altijd met een eigen plan komen om de leerling vooruit te helpen. Dit plan is gebaseerd op de onderzochte hiaten en de doelen voor die periode.

2. Een goede remedial teacher heeft zelf voor de klas gestaan

Zelf vind ik dat een goede remedial teacher tenminste 5 jaar ervaring moet hebben. En het liefst full time en parttime ervaring. Een RTer kan zich dan veel beter inleven in wat er zich in een klas afspeelt. Zelf heb ik 7 jaar full time en 9 jaar part time voor de klas gestaan. Inmiddels ben ik full time met mijn Lerespel bezig.

3. Remedial Teaching is een vak dat je er niet even bij kan doen.

Een goede remedial teacher is altijd bezig met leerlingen of verbeteren van zijn of haar kennis en kwaliteit. Hij of zij zal altijd up to date blijven en cursussen en trainingen blijven volgen. Iemand die een laag tarief vraagt, zal veel minder geld over houden voor het volgen van trainingen.

4. Een echte specialist zal altijd met de beste materialen en methodes willen werken ipv goedkope kopietjes.

Ook ik ben gestart met kopietjes. Tot ik erachter kwam dat dit niet werkte. Kinderen moeten ook leren dat educatie belangrijk is. Met slordige kopietjes doe je net alsof educatie iets is waar je zo min mogelijk geld aan moet besteden. Uiteraard moet het wel zinvol zijn.

5. Een goede specialist zal NOOIT zakken in uurtarief.

Een goede specialist wil namelijk niet concurreren op prijs. Wel op kwaliteit. Zelf heb ik wel verschillende tarieven, bijvoorbeeld, tarieven voor onder schooltijd en tarieven voor leerlingen die 6 uur in de week komen.

6. Remedial Teachers zoeken naar de oorzaak van het reken/lees/spelling probleem in het vak zelf.

Zij doen geen intelligentie onderzoek. Dat is in de meeste gevallen niet nodig. Remedial Teaching is vooral bedoeld voor het kort inlopen van achterstanden. Daarnaast zal een goede remedial teacher altijd doorverwijzen wanneer hij of zij vermoed dat er meer aan de hand is zoals bijvoorbeeld dyslexie of een probleem met de ogen of de oren.

Als je vragen hebt over dit blog. Of als je wilt dat ik met jouw kind aan de slag ga. Neem dan contact op.

CONTACT

Terug naar overzicht