Moeten we wat aan school doen in de vakantie?

De meeste ouders die bij mij komen, komen na de vakantie terug. Groot gelijk! Kinderen moeten bijkomen.

Ik zou een uitzondering maken van het lezen. Elke dag 10 minuten, is, met name voor kinderen erg belangrijk. Vooral als kinderen moeite hebben met lezen. Niet langer. Het lezen wordt er echt niet beter van als je de kinderen die lezen moeilijk vinden een half uur pijnigt. Houd het leuk. Mijn advies is dan ook. Oefen het lezen met een leuk en spannend boek. Lees daar dan zelf, als ouder, ook uit voor!

Dit geldt eigenlijk voor alles wat geautomatiseerd moet worden en of blijven. Maak het leuk zou ik zeggen. Er zijn leuke computerprogramma’s in omloop om te oefenen met rekenen, het optellen en aftrekken en de tafels tot 100 te blijven oefenen. Niet langer dan 5 a 10 minuten per dag.

Sommige ouders willen de kinderen een voorsprong geven. Juist starten met extra bijles voor de school begint. Ik heb aan den lijve ondervonden, toen ik werkzaam was op een school als remedial teacher, een enorme sprong had gemaakt met het lezen. Ze had in de vakantie haar leesachterstand zo goed als ingehaald. Ik ben benieuwd naar reacties van de lezers van dit blog. Wat vinden jullie? Moeten we aan school doen in de vakantie?

Als je vragen hebt over dit blog. Of als je wilt dat ik met jouw kind aan de slag ga. Neem dan contact op.

CONTACT

Terug naar overzicht