BOOTCAMP BEGRIJPEND LEZEN

Wij helpen uw kind in 4 dagen van achterstand naar voorsprong, zodat uw kind met meer
zelfvertrouwen de cito-toets kan afnemen.

Niveau groep 5/6
22 t/m 25 februari
In de ochtend (ma t/m do)
Niveau groep 7/8
22 t/m 25 februari
In de middag (ma t/m do)

Na het volgen van onze bootcamp is uw kind helemaal
klaar voor de komende cito-toets

INSCHRIJVEN BOOTCAMP €300,-

Dag 1: Sleutels bij begrijpend lezen

Een tekst is net als een gebouw. Je hebt sleutels nodig om het gebouw binnen te komen. En in het gebouw zelf heb je ook sleutels nodig om verschillende kamers of lokalen te openen.

Je hebt meerdere sleutels nodig om een tekst te begrijpen. Bovendien zijn er meerdere soorten teksten. Elke soort tekst heeft een eigen leesdoel. Op de eerste dag gaan we aandacht besteden aan de leessleutels en de verschillende soorten teksten die er zijn.

Vervolgens gaan we aandacht besteden aan de allereerste leessleutel. Dat is de sleutel om “binnen te komen” in een tekst

 • Welke leessleutels zijn er?
 • Wat doe je voordat je begint aan een leestekst?
 • Je leert hoe een tekst is ingedeeld
 • Welke tekstsoorten zijn er?
 • Oefenen met teksten waarbij we vooral de eerste leessleutel goed toepassen.
Slim methode
Slim methode

Dag 2: Lezen en vooruitdenken en samenvatten

Om ervoor te zorgen dat je onthoudt en begrijpt wat je leest is het belangrijk om vooruit te denken bij het lezen Er zijn speciale woorden die al een beetje verklappen wat er gaat komen. Dit noemen we “signaalwoorden”. We gaan samen ontdekken welke signaalwoorden er zijn en hoe je kunt voorspellen wat er na komt. Ook leren we dat bepaalde woorden verwijzen naar namen van mensen dieren of dingen of hele zinnen. Als we aan het einde van de tekst deze in 3 zinnen kunnen samenvatten, weet je zeker dat je de tekst begrepen hebt.

 • Signaalwoorden: Welke signaalwoorden zijn er? Wat voorspellen ze?
 • Verwijswoorden: De kinderen leren wat verwijswoorden zijn; waarom die
 • Samenvatten: Je leert alinea’s samen te vatten in een woord of zin. Je leert teksten in 3 zinnen na te vertellen.

Dag 3: Implementeren van de leessleutels tijdens het lezen

Implementeren is een ander woord voor toepassen. Op dag 3 gaan we oefenen met de leessleutels die je nodig hebt vóór en tijdens het lezen. Vervolgens gaan we nog dieper in om de leestekst samen te vatten. Om een tekst goed samen te vatten is het belangrijk dat je niet alleen het onderwerp weet, maar vooral ook de hoofdzaak. De hoofdzaak van een tekst is waar de tekst vooral over gaat.

 • Hoe bepaal je het onderwerp van een tekst?
 • Hoe bepaal je de hoofdzaak van een alinea of een tekst?
 • Oefenen met teksten waarbij we de leessleutels toepassen van voor en tijdens het lezen en de hoofdzaak van teksten leren bepalen.
Slim methode
Slim methode

Dag 4: Meten

Het is belangrijk om aan het einde van de bootcamp te weten wat er is blijven hangen. En in hoeverre je het geleerde kunt toepassen. Het doel van het meten is om te weten wat er al goed gaat en wat er nog geoefend moet worden. Daarom wordt er, na een korte herhalen van wat er op dag 1 t/m 3 besproken is, tijdens dag 4 een kleine toetsing gedaan. De uitkomst wordt direct besproken. Want alleen door direct te zien wat er goed en niet goed is gegaan kun oefenen met datgene wat nog lastig is.

 • Herhaling van: de leessleutels; soorten teksten; signaal- verwijswoorden; de hoofdzaak bepalen
 • Korte toets met een tekst en theorie over de tekstonderdelen
 • Nabespreking van de toets. De kinderen weten wat er al goed gaat en wat ze nog lastig vinden. Ze weten ook op welke wijze ze dit nog kunnen oefenen.

Voor wie is deze bootcamp?

Deze bootcamp is voor uw kind, als u één of meer van de onderstaande punten herkent

 • Je zoon of dochter kan technisch voldoende tot goed lezen maar vindt begrijpend lezen lastig.
 • Voor groep 5/6 is dit minimaal AVI E4 beheersing en voor groep 7/8 is dat minimaal AVI E6 beheersing.
 • Je zoon of dochter heeft moeite met het begrijpen van een informatieve tekst.
 • Je zoon of dochter heeft geen moeite met het begrijpen van een tekst, wel met het maken van de (multiple choice) vragen.
 • Je zoon of dochter haalt onvoldoendes voor (CITO) begrijpend lezen
 • Je zoon of dochter wil hogere scores willen halen voor begrijpend lezen, bijvoorbeeld van een voldoende naar een ruim voldoende of goed.
 • Je zoon of dochter heeft moeite met het leren van proefwerken voor aardrijkskunde en geschiedenis.
 • Mijn zoon of dochter vindt het lastig om te onthouden wat er gelezen is.
 • Je zoon of dochter doet lang over het lezen van informatieve teksten.
 • Je zoon of dochter heeft geen moeite met informatieve teksten maar wil deze teksten vlotter kunnen lezen en verwerken of samenvatten.
 • Mijn zoon of dochter heeft moeite met hoofd- en bijzaken te onderscheiden in een tekst.

Data en Locatie:

Schoolvakanties

MELD JE AAN

Er zijn 2 klassen:

Niveau groep 5/6
22 t/m 25 februari
In de ochtend (ma t/m do)

Niveau groep 7/8
22 t/m 25 februari
In de middag (ma t/m do)

Locatie:

Opaallaan 1180
2132LN
Hoofddorp

Klaar om in te schrijven?

INSCHRIJVEN BOOTCAMP €300,-

Waarom wij dit doen

Wij geloven dat alle kinderen succesvol kunnen zijn, ongeacht de moeilijkheden die de kinderen ervaren op de reguliere basisschool.

Wij geloven dat kinderen die moeite hebben mee te komen op school, met een beetje hulp vol zelfvertrouwen hun toekomst tegemoet kunnen zien.

Het belangrijkste is dat kinderen vooral doen waar ze goed in zijn.

Hulp bij lezen, schrijven en rekenen zorgt ervoor dat ze weer lekker kunnen doen waar ze goed in zijn en met plezier naar school gaan.

Het allerbelangrijkste is dat wij als ouders en begeleiders laten zien dat we vertrouwen hebben in wie ze zijn.

Onze missie

Het is onze missie om ten minste 1.000 kinderen te helpen met dyslexie door ze wat lezen, schrijven en rekenen betreft op het niveau te brengen waar ze qua interesse en intelligentie thuishoren.

collage

Succesverhalen van andere kinderen!

collage

Eerst vond ik het vervelend dat ik hulp nodig had met school. Maar ik weet dat ik het nodig heb. Het gaat nu veel beter. Ik ben heel erg vooruit gegaan. Daardoor heb ik meer plezier in school. Ook op school zien ze duidelijk vooruitgang.

Caoimhe

Ik doe leuke dingen bij Melanie. "Taal in blokjes" en woordjes lezen. Dat vind ik leuk. Voordat ik bij Melanie kwam las ik heel veel foutjes op school. Nu zegt de juf dat het steeds beter gaat tegen mijn vader en moeder.

Sem

collage
collage

Sinds ik bij juf Melanie ben kan ik veel beter lezen. Eerst had ik veel moeite met het onthouden van letters en kon ik alleen maar lezen door te hakken en te plakken. Nu kan ik al echte boekjes zelf lezen. En nu vind ik lezen leuk

Esila

Mijn naam is Melanie Lo. Ik ben de eigenaar en oprichter van Lerespel.

Ik heb een Master Sen in dyslexie; Gediplomeerd Remedial Teacher en ben ik een ervaren groepsleerkracht. Daarnaast ben ik auteur van het boek ‘Het Geheim van Succesvolle Mensen met Dyslexie’.

Ik help graag kinderen die tegen alle verwachtingen in, moeite hebben met lezen, schrijven en hoofdrekenen. Dit speelt vanaf groep 2.

Ik werk ook graag met ouders die betrokken zijn bij hun kinderen en hun kinderen een goede toekomst willen bieden. Daarnaast geniet ik van de gesprekken met ouders. Dan kijken we samen naar de schoolresultaten en op welke manier we het kind echt verder kunnen helpen.

Melanie Lo

Wat de ouders te zeggen hebben!

collage

Van achterstand naar voorsprong in 6 maanden Aan het begin van het schoojaar (groep 3) kregen we te horen dat onze dochter achter liep met lezen. En dat we moesten afwachten of we de achterstand konden inhalen. Nu een half jaar laten leest ze boekjes uit groep 4. Ze durft zelfs al hardop voor de klas te lezen

Sandra Boekhoudt, moeder van Nyah

Op school is er niet altijd de aandacht die mijn kind nodig heeft. Melanie heeft die aandacht wel. We merken al dat Sem met veel meer plezier naar school gaat en dat hij goed vooruit gaat met lezen en rekenen

Bo, moeder van Sem

collage
collage

Mijn zoon heeft 6 maanden bijles gehad van juf Melanie voor lezen. Hij is van een D score naar een B score gegaan. Tijdens de Corona lockdown periode in maart en april gingen de lessen gewoon door wat heel fijn was. Daarna hebben we de lessen online doorgezet

Zara, moeder van Souffian

Testimonial videos

UW KIND AANMELDEN?

Wij helpen uw kind met meer plezier en zelfvertrouwen het nieuwe schooljaar in te gaan. Ook de prestaties van je kind zullen verbeteren

INSCHRIJVEN BOOTCAMP €300,-

VEEL GESTELDE VRAGEN

Het gaat om 3 uren in de ochtend (groep 5/6 en drie uren in de middag groep 7/8)

Ja na 3 kwartier is er een plaspauze na 1,5 uur is er een korte drinkpauze van 15 minuten.

Wanneer je kind ziek wordt en dit binnen een week voor aanvang wordt is het mogelijk een andere cursus te volgen. Er zullen regelmatig begrijpend leescursussen te volgen zijn van 12 bijeenkomsten aan 1 uur.
Als we in een lockdown moeten zal ik online gaan. Op dit moment werk ik met ZOOM
Begrijpend lezen met ZOOM is heel gemakkelijk. De leerlingen zullen het materiaal thuis toegestuurd krijgen. Bovendien zal het scherm gedeeld worden.
Op dit moment zijn we druk bezig om dit mogelijk te maken.
Indien dit niet lukt is het mogelijk om de lessen in te halen op een van volgende manieren.
 1. In een andere groepsles in de weken erna.
 2. Voor elk gemist uur, 30 minuten (online) individueel les
Bij groepslessen is het tot 1 week van te voren mogelijk om te annuleren. Mocht het om Corona redenen binnen die week niet lukken is het mogelijk om lessen in te halen, zie eerste vraag over (lockdown)
Nee, materiaal wordt geleverd, inclusief schrijfmateriaal.
Nee, voor eten en drinken wordt gezorgd. Mocht je kind allergieën hebben, is het echter beter om daar zelf voor te zorgen.

UW INVESTERING

Volledig betalen

1x €300

Wanneer u het bedrag in 1x betaalt bent u voordeliger uit en is de investering in totaal €300,-

INSCHRIJVEN

2 Termijnen

2x €175

Wanneer u het bedrag in 2 termijnen betaalt is het totaal te betalen bedrag in 2 maanden €350,-

INSCHRIJVEN

3 Termijnen

3x €125

Wanneer u het bedrag in 3 termijnen betaalt is het totaal te betalen bedrag in 3 maanden €375,-

INSCHRIJVEN