1000 kinderen helpen met dyslexie

Vaak denken mensen dat dyslexie alleen maar gaat om het omdraaien van cijfers en letters. Maar er zit nog veel meer achter. Deze kinderen worden veelal gezien als lui en dom. Terwijl het in eigenlijk hele slimme, creatieve mensen zijn die geniale oplossingen kunnen bedenken. Doordat de maatschappij mensen flink afrekent op tik- en taalfouten worden deze mensen snel gezien als incapabel. Hierdoor voelen zij zich vaak onbegrepen, eenzaam of niet gehoord.

Niet lang geleden vertelde een moeder mij dat haar kind zelfs af en toe aan zelfdoding dacht vanwege alle frustraties die haar dyslexie met zich meebracht. Dat heeft me doen besluiten om 1000 kinderen te helpen met dyslexie om ze daar te brengen waar ze qua intelligentie thuis horen.

Maar wat is dyslexie nu eigenlijk?

Volgens Stichting Dyslexie Nederland (2003) is Dyslexie is een stoornis die wordt gekenmerkt door een hardnekkig probleem met het aanleren en het accuraat en/of vlot toepassen van het lezen en/of spellen op woordniveau.

Dit betekent dat mensen met dyslexie moeite hebben met het vloeiend vlot en foutloos lezen en schrijven. Ondanks intensieve begeleiding. Echter, door het intensief oefenen op de juiste manier, is het wel degelijk mogelijk zodanig te leren lezen en schrijven dat je het school- en werkniveau kunt uitoefenen dat past bij je intelligentie.

Dyslexie is vaak erfelijk. Een op de 10 mensen heeft dyslexie. Vier op de honderd heeft last ernstige dyslexie. En ervaart heel veel moeite met dyslexie.

Mensen met Dyslexie verwerken informatie op een andere manier dan mensen zonder dyslexie. Melanie Lo helpt kinderen en volwassenen vanaf 9 jaar hun eigen leerstijl te onderzoeken. Als de adviezen, voortkomend uit dit onderzoek, goed worden opgevolgd, kunnen schoolresultaten binnen 2 weken significant verbeteren. Hiervoor gebruik ik een Meervoudige Intelligentie en Leerstijlen test. Deze test meet op welke wijze je het beste informatie verwerkt. Het kennen van je eigen leerstijl betekent niet alleen betere school- en studie resultaten. Het betekent vooral meer zelfvertrouwen en een grotere eigenwaarde.

"Het is mijn missie om, samen met andere specialisten orthopedagogen en psychologen op het gebied van dyslexie, 1000 kinderen te helpen, zodat zij het onderwijs kunnen volgen dat past bij hun interesse en intelligentie."

Om dit mogelijk te maken schakel ik de hulp in van 150 andere organisaties.

Luister aankomende zondag, 8 oktober tussen 13.00u. en 14.00u. naar Meerradio. Daar ben ik te gast en vertel ik meer over dit project.

Tevens ben ik zondag 8 oktober tussen 13.00 en 14.00 uur te gast bij het radioprogramma Zakenplatform van MeerRadio. Tijdens dit programma vertel ik meer over dit project.

Heeft uw zoon of dochter ook moeite lezen en schrijven?

Neem contact op

Als je vragen hebt over dit blog. Of als je wilt dat ik met jouw kind aan de slag ga. Neem dan contact op.

CONTACT

Terug naar overzicht